Kvalita ovzduší

Praha 8-Kobylisy
Letiště Praha
Praha 4-Libuš
Praha 5-Stodůlky
Praha 6-Suchdol
Beroun
Kutná Hora-Orebitská
Kladno-střed města
Kladno-Švermov
Mladá Boleslav
Ondřejov
Příbram-Březové Hory
Rožďalovice-Ruská
Tobolka-Čertovy schody
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > Vánoční soutěž vyhodnocena

Vánoční soutěž vyhodnocena



Vyvěšeno: 4. 1. 2022
Sejmuto:
Evidenční číslo: 01-2022

image005.jpgVánoční soutěž vyhodnocena

Dne 13. října 2021 vyhlásilo Ekologické centrum v Kralupech nad Vltavou 11. ročník oblíbené Vánoční soutěže. Úkolem soutěžících bylo vytvořit z odpadového materiálu to nejkrásnější vánoční přání. Jak se soutěžící zhostili tohoto úkolu a jak soutěž dopadla?

Soutěž probíhala od 13. října do 13. prosince 2021 a zúčastnilo se jí celkem 9 soutěžních týmů z 5 kralupských základních škol, dále děti z Nízkoprahového zařízení Kralupy a 4 jednotlivci. Již tradičně byla soutěž uspořádána za podpory společnosti AVE Kralupy s.r.o., která i letos věnovala do soutěže velmi pěkné odměny.

Vánoční soutěž je vždy určena široké veřejnosti a zapojit se do ní může opravdu každý jednotlivec či kolektiv, rodina, třída, oddíl atd. Cílem soutěže je, aby se malí i velcí na chvíli zastavili v běžném ruchu, porozhlédli se a zapřemýšleli, jak snadno můžeme věcem, které bychom za jiných okolností už vyhodili, vdechnout nový život.

image003.jpgPři tvorbě přáníček mohli soutěžící popustit uzdu své fantazii, vyzkoušet si svoji zručnost a kreativitu a vytvořit dílko, které všechny potěší. A tak se v ekocentru od října postupně shromažďovala zajímavá, originální vánoční přání, vytvořená nejrůznějšími výtvarnými technikami. Jako materiál pro výrobu přání děti použily staré balicí papíry, obaly, sáčky od čajů, ruličky od toaletního papíru, pérka z tužek, zbytky látek, polystyren, knoflíky, plastová víčka, ale i klacíky, pecky, skořápky a další přírodniny nebo odpadní materiály.  

Všechna soutěžní přání jsou až do konce ledna vystavena v předsálí Kulturního a společenského domu Vltava, kde si je můžete prohlédnout i vy, a to v otevírací době kulturního domu, denně od 9 do 17 hodin.

A kdo tedy letos vyhrál?

V kategorii mladších kolektivů získali:

  1. místo žáci ze školní družiny ZŠ Gen. Klapálka, kteří pod vedením paní Dekastellové vyrobili různorodá přáníčka.
  2. místo patří třeťákům pod vedením paní učitelky Bouchnerové ze ZŠ Mikovice za krásná přáníčka z papírových čajových obalů.
  3. místo obsadili žáčci ze třídy 2. A ZŠ G. Klapálka, kteří tvořili přáníčka s p. učitelkou Němečkovou při hodinách výtvarné výchovy.

V kategorii starších kolektivů získali:

1. místo žáci 8. a 9. tříd ze ZŠ Jodlova, 2. místo porota udělila žákům 5. C ze ZŠ G. Klapálka a 3. místo obsadili také páťáci, tentokrát z 5. B ze ZŠ Komenského.

V kategorii jednotlivců získaly 1. místo sestry Loskotovy a 2. místo obsadil Péťa Kolář.

Zvláštní cenu v kategorii kolektivů obdržely děti z NZDM – Klubu REP SUN.

Zvláštní cenu v kategorii jednotlivců obdržela paní Věra Lněníčková.

Děkujeme všem účastníkům za krásné příspěvky do Vánoční soutěže. Porota měla opět složité rozhodování, všechna přáníčka byla půvabná a sešlo se jich opravdu hodně. Děti a paní učitelky nám znovu předvedly, že jsou tvořivé a mají skvělé nápady. Soutěž také dokazuje, že různé nepotřebné věci se dají při troše fantazie a kreativity proměnit v krásné a užitečné předměty.

Blahopřejeme všem vítězům, kteří za svou snahu obdrží ceny věnované společností AVE Kralupy s.r.o.

Přejeme Vám všem hodně zdraví, ať se Vás kreativita a tvořivost drží i v dalším roce 2022!

Monika Haňurová, Jana Krátká
Ekologické centrum Kralupy n/Vltavou

Foto: archiv ekocentra


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 4. 01. 2022 7:42