Kvalita ovzduší

Praha 8-Kobylisy
Letiště Praha
Praha 4-Libuš
Praha 5-Stodůlky
Praha 6-Suchdol
Beroun
Kutná Hora-Orebitská
Kladno-střed města
Kladno-Švermov
Mladá Boleslav
Ondřejov
Příbram-Březové Hory
Rožďalovice-Ruská
Tobolka-Čertovy schody
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > Ekologické centrum na akci "JARO V ZAHRADĚ"

Ekologické centrum na akci "JARO V ZAHRADĚ"



Vyvěšeno: 8. 4. 2022
Sejmuto:
Evidenční číslo: 18-2022

IMG_20220401_162740.jpgEkologické centrum na akci "JARO V ZAHRADĚ"

Na apríla uspořádalo Kulturní a společenské středisko Vltava akci "Jaro v zahradě", původně se akce měla konat venku, ale z důvodu nepřízně počasí se jaro se přivítalo uvnitř velkého sálu KD Vltava.

Na návštěvníky i tak čekalo mnoho aktivit. Mimo Ekocentra zde měli svůj stánek LMŠ Kulíšek, Kočičí útulek Devět životů a paní Rubešová a její Kozomínský med. Největším lákadlem byli určitě jak pro děti, tak pro dospělé, ptáci, především sovy, které přivezl a představil pan Kolomazník ze záchranné stanice Penthea. Vystoupil zde s programem Příroda kolem nás a s letovými ukázkami sov. Malí i velcí se tak dozvěděli mnoho zajímavého o životě těchto zvířat.

Po skončení tohoto bloku čekaly na děti tvořivé dílničky, kde si mohly vytvořit velikonoční zápichy z včelího vosku nebo z ubrousků. Ekocentrum připravilo oblíbenou stezku na boso, rybníček plný odpadků, který děti pomocí prutů od odpadků vyčistily a správně vytřídily do barevných košů. Větší děti mohly vyzkoušet, jestli znají a poznají obiloviny, dále mohly vyluštit vodní kvíz či vybarvit omalovánku stromu.

Během akce Ekocentrum zahájilo Velikonoční výstavu soutěžních příspěvků - zvířátek vytvořených z odpadního materiálu, přijaté v rámci velikonoční soutěže. Výstava je k vidění v malém sálku KD Vltava od pondělí 11. 4. 2022. Telefon do kanceláře KaSSu je 315 727 827.          

Ač počasí akci moc nepřálo, bylo to moc krásné odpoledne nabité novými, zajímavými informacemi a věříme, že návštěvníci z akce odcházeli jak spokojení a tak i poučení.

Monika Haňurová
Ekologické centrum Kralupy n/Vltavou

Foto: archiv ECK


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 11. 04. 2022 7:43