Kvalita ovzduší

Praha 8-Kobylisy
Letiště Praha
Praha 4-Libuš
Praha 5-Stodůlky
Praha 6-Suchdol
Beroun
Kutná Hora-Orebitská
Kladno-střed města
Kladno-Švermov
Mladá Boleslav
Ondřejov
Příbram-Březové Hory
Rožďalovice-Ruská
Tobolka-Čertovy schody
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > Vyhodnocení Velikonoční soutěže v roce 2022

Vyhodnocení Velikonoční soutěže v roce 2022



Vyvěšeno: 12. 4. 2022
Sejmuto:
Evidenční číslo: 20-2022

IMG_20220330_163551.jpgVyhodnocení Velikonoční soutěže v roce 2022

V měsíci březnu vyhlásilo Ekologické centrum 3. ročník populární Velikonoční soutěže. Úkolem soutěžících bylo zapojit svou kreativitu a vdechnout druhý život již nepotřebným věcem. A jak soutěž dopadla, kdo vyhrál?

Velikonoce patří mezi oblíbené svátky v roce, kdy oslavujeme probouzení přírody. Je to čas setí, vysazování rostlin a rození zvířecích mláďat a právě zvířátka byla i tématem letošního ročníku soutěže. Úkolem bylo vyrobit z odpadních materiálů jakékoliv zvířátko spojené s Velikonocemi. Soutěž probíhala od 3. března do 30. března 2022 a jako vždy se do ní mohli zapojit úplně všichni, malí, velcí, jednotlivci i kolektivy.

V ekocentru se sešlo mnoho krásných a zajímavých zvířátek vyrobených z nejrůznějších materiálů. Soutěžící použili zbytky papírů, látek, ale i vyřazené ponožky, plastové výplně, víčka od PET, obaly od vajíček, větvičky či oříšky a na ovčí kožíšky například popcorn. Porota měla jako každý rok těžký úkol rozhodnout o vítězi.

Vernisáž soutěžních příspěvků proběhla v pátek 1. dubna 2022 v odpoledních hodinách u příležitosti akce KaSS Vltava „Jaro v zahradě“. Na výstavu, která právě probíhá v malém sálku kulturního domu, jste srdečně zváni.

A kdo tedy vyhrál?

V kategorii kolektivy získali 1. místo žáci z družiny při ZŠ Gen. Klapálka, kteří pod vedením paní Dekastelové vyrobili překrásný dvoreček plný kuřátek. 2. místo získaly děti z klubu a družiny při ZŠ Třebízského za velký jarní dvorek plný zvířátek a 3. místo obdržely děti z družiny ZŠ Velvary za krásné ovečky. Zvláštní cenu ekocentra obdrží žáci ze ZŠ Jodlova za velikonoční věnec.

V kategorii jednotlivci si odnesou cenu Pavel Bouda, Péťa Kolář a Hanička K.

Všem vítězům moc blahopřejeme, a za svou snahu obdrží krásné ceny, věnované od sponzorů: Zahradnické centrum Jelínek s.r.o., Veltrusy, HECKL, s.r.o. Kralupy nad Vltavou a AVE Kralupy s.r.o.

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili tohoto ročníku Velikonoční soutěže. Za nápady, kreativitu a čas, který strávili nad soutěžními pracemi.

Krásné Velikonoce všem přeje

Monika Haňurová
Ekologické centrum Kralupy n/Vltavou

Foto: archiv ECK


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 12. 04. 2022 12:41