Kvalita ovzduší

Praha 8-Kobylisy
Letiště Praha
Praha 4-Libuš
Praha 5-Stodůlky
Praha 6-Suchdol
Beroun
Kutná Hora-Orebitská
Kladno-střed města
Kladno-Švermov
Mladá Boleslav
Ondřejov
Příbram-Březové Hory
Rožďalovice-Ruská
Tobolka-Čertovy schody
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > První ekovycházka

První ekovycházka



Vyvěšeno: 28. 5. 2021
Sejmuto:

ekovychazka.jpgPrvní ekovycházka

V rámci projektu Kralupy – čisté město (KČM) se uskutečnila ekovycházka spojená s výsadbou stromu a keře v Lobečku, v parku U Parku. Ve středu 26. 5. 2021 pozvaly lektorky kralupského ekocentra na vycházku, spojenou s výsadbou stromu a keře, žáky šestých a sedmých tříd ze Základní školy V. Havla. Ekovycházka byla rozdělaná do dvou vyučujících hodin, během nichž se prostřídalo v parku celkem 97 dětí v doprovodu pedagogů.

První dvě třídy se sešly dopoledne v místě patronátu školy, a to v parku „U Parku“. Zde proběhlo přivítání a představení lektorek, zopakování náplně a cílů projektu KČM, poté se třídy rozdělily.

Uprostřed parku měly lektorky pro žáky připravené vědomostí ekokvízy. Na krásných vzrostlých stromech byla připravená šipkovaná pro ekospotřebitele a poznávačka českých řek. Někteří žáci vyluštili křížovku a někteří odpovídali na otázky při aktivitě "bořiči mýtů".

Po kvízech se všichni společně přemístili na samotnou výsadbu, kterou prováděl dlouholetý spolupracovník ekocentra, pan Málek z ČSOP s kolegou. Pan Málek s sebou přivezl 20 různých malých stromečků a žáci poznávali, někdy spíše hádali, o jaké stromky se jedná. Stromová školka byla složena z topolů, borovic, jeřábů, modřínu a smrku. Po „poznávačce“ následovala vlastní výsadba stromu, kterým byl jeřáb muk, a výsadba ptačího zobu.

Nakonec všichni obdrželi drobnost na památku - zápisníček, tužku, placku nebo klíčenku.

Věříme, že se těmto starším dětem ekovycházka s výsadbou líbila, a že v nich zůstanou předané informace a i milá vzpomínka na akci.

Monika Haňurová
Ekologické centrum Kralupy n/Vltavou

Projekt "Kralupy - čisté město" byl pro rok 2021 finančně podpořen městem Kralupy nad Vltavou v rámci zájmové dotace.


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 20. 07. 2021 13:42