Kvalita ovzduší

Praha 8-Kobylisy
Letiště Praha
Praha 4-Libuš
Praha 5-Stodůlky
Praha 6-Suchdol
Beroun
Kutná Hora-Orebitská
Kladno-střed města
Kladno-Švermov
Mladá Boleslav
Ondřejov
Příbram-Březové Hory
Rožďalovice-Ruská
Tobolka-Čertovy schody
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > Výukové programy o dopravě pro nejmenší

Výukové programy o dopravě pro nejmenší



Vyvěšeno: 28. 4. 2022
Sejmuto:
Evidenční číslo: 19-2022

IMG_20220427_091245.jpgVýukové programy o dopravě pro nejmenší

V dubnu uspořádalo Ekologické centrum Kralupy nad Vltavou pět akcí s podporou společnosti MERO, ČR a.s. Jednalo se o výukové programy v mateřských školách na téma „Doprava pro nejmenší“.

První dva výukové programy byly realizovány v MŠ U Šípkové Růženky na nábřeží Josefa Holuba. Další dva programy proběhly v prostorách MŠ E. Beneše a poslední se uskutečnil v MŠ U Jeslí.

Výukový program ekocentra „Doprava pro nejmenší“ je sestaven tak, aby dětem zábavnou formou přiblížil jednotlivé druhy dopravy, jejich přínosy i nevýhody, vliv dopravy na životní prostředí, především pak na kvalitu ovzduší a také otázku bezpečnosti chodců a cyklistů, jakožto účastníků silničního provozu.

IMG_20220427_101350.jpgDěti při besedě s lektorkami jmenovaly jednotlivé druhy dopravy, jejich výhody i nevýhody, rozeznávaly různé dopravní prostředky a přiřazovaly druhy aut k různým pracovním profesím.

Druhá část výukového programu proběhla na zahradě dané mateřské školy za účasti Městské policie Kralupy nad Vltavou. Poprvé ve spolupráci s asistentem prevence kriminality panem Miroslavem Charousem, který dětem v krátkosti představil svoji práci a zodpovídal jejich zvídavé dotazy. Poté si děti vyzkoušely „nanečisto“ účast v silničním provozu, u dvou modelových semaforů se učily správně přecházet vozovku po přechodu pro chodce a v roli cyklistů a řidičů projíždět na zelenou.

V dalších mateřských školkách s dětmi pobesedovala Mgr. Nikola Horáková z MěP Kralupy. Pověděla dětem o bezpečném přecházení přechodu a o práci městských strážníků, kteří každý všední den dohlížejí na přecházení dětí na přechodech u kralupských škol. I zde si děti na zahradách MŠ vyzkoušely provoz, na svých nových koloběžkách a odrážedlech.

Výukových programů „Doprava pro nejmenší“ se zúčastnilo celkem 119 chlapců a děvčat předškolního věku. Věříme, že se dětem i pedagožkám z MŠ programy líbily.

Ekologické centrum Kralupy n/Vltavou

Foto: archiv ECK

264.jpg

 

 

Projekt byl finančně podpořen městem Kralupy nad Vltavou.


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 29. 04. 2022 11:42