Kvalita ovzduší

Praha 8-Kobylisy
Letiště Praha
Praha 4-Libuš
Praha 5-Stodůlky
Praha 6-Suchdol
Beroun
Kutná Hora-Orebitská
Kladno-střed města
Kladno-Švermov
Mladá Boleslav
Ondřejov
Příbram-Březové Hory
Rožďalovice-Ruská
Tobolka-Čertovy schody
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > Je tady opět Velikonoční soutěž

Je tady opět Velikonoční soutěž



Vyvěšeno: 10. 2. 2020
Sejmuto:
Evidenční číslo: 04-2020

plakat_vs.jpgJe tady opět Velikonoční soutěž

Venku kraluje ještě paní Zima, ale mnozí z nás už netrpělivě vyhlížejí jaro. S jarem přicházejí velikonoční svátky, a proto ekocentrum vyhlašuje, za podpory společnosti AVE Kralupy s.r.o., 2. ročník Velikonoční soutěže.

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky ve velké části světa. Jsou to svátky jara, které oslavují probouzení přírody, její plodnost, naději a lásku. Velikonoční zvyky a tradice se lišily vesnici od vesnice a probíhaly během velikonočního období, které trvalo šest neděl. Jejich úkolem bylo zbavit se všeho starého, očistit domácnost i tělo od chorob, připravit se na znovuzrození přírody. Velikonoce jsou také nejvýznamnějším křesťanským svátkem, oslavujícím zmrtvýchvstání Ježíše Krista. S těmito svátky se pojí mnoho tradic. S dětmi můžete na Velikonoce uplést pomlázku z vrbového proutí, se kterou se tradičně na Velikonoční pondělí chodí dům od domu koledovat. Připravte si pro koledníky také sladkého beránka, jidáše a hlavně malovaná vajíčka a kraslice.

Již v těchto dnech se můžete připravovat na Velikonoce vytvářením originálních dekorací. Zkuste si vyrobit třeba jarní kvítí, vajíčka, zajíčky či kuřátka z odpadového materiálu, kterého jistě máte doma dost. Pokuste se zhodnotit již nepotřebné věci, vdechnout jim nový život a zúčastnit se tak naší soutěže, která trvá od 10. února do 30. dubna 2020.

Stačí, když své výrobky přinesete do kanceláře ekocentra na Palackého náměstí 6 v Kralupech nad Vltavou. Příspěvky, které nám přinesete do soutěže, vystavíme na výstavě v KaSSu Vltava. Soutěžní exponáty vyhodnotí porota. Autoři nejhezčích výrobků budou oceněni.

Ekologické centrum Kralupy n/Vlt.
Výzkumný ústav pro hnědé uhlí a.s., Most

Velikonoční soutěž je realizována za finanční podpory společnosti AVE Kralupy, s.r.o.


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 20. 01. 2021 13:39