Kvalita ovzduší

Praha 8-Kobylisy
Letiště Praha
Praha 4-Libuš
Praha 5-Stodůlky
Praha 6-Suchdol
Beroun
Kutná Hora-Orebitská
Kladno-střed města
Kladno-Švermov
Mladá Boleslav
Ondřejov
Příbram-Březové Hory
Rožďalovice-Ruská
Tobolka-Čertovy schody
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > Velikonoční soutěž ve trojici

Velikonoční soutěž ve trojici



Vyvěšeno: 6. 5. 2020
Sejmuto:
Evidenční číslo: 15-2020

Velikonoční soutěž ve trojici

Po vzoru loňské úspěšné Velikonoční soutěže vyhlásilo Ekologické centrum Kralupy nad Vltavou podobnou soutěž i letos. Úkolem soutěžících bylo vyrobit třeba jarní kvítí, vajíčka, zajíčky či kuřátka z odpadového materiálu, kterého jistě má každý doma dost. Cílem soutěže bylo podnítit děti, mládež i dospělé k tomu, aby se pokusili zhodnotit již nepotřebné věci, vdechli jim nový život a těšili se z toho, že se zachovali zodpovědně a šetrně k životnímu prostředí. Soutěž byla vyhlášena 10. února a trvala až do 30. dubna 2020.​​​

Bohužel vlivem vyhlášení nouzového stavu, uzavření mateřských a základních škol a dalších nepříjemností se nám do soutěže sešly pouze tři příspěvky, jsou však velmi pěkné. První příspěvek do soutěže nám dodala paní Kateřina Berková. K výrobě své dekorace použila pouze odpadový materiál-skořápky od vajíček, papírové plato od vajíček a rostlinný materiál, který sesbírala na zahrádce před sečením trávy.

Další soutěžní příspěvek zhotovil žák třetí třídy Petr Kolář. Svá roztomilá zvířátka na jarní květinové louce zhotovil opět z použitých materiálů.

Třetí výrobek zhotovila z ruličky od papírových ubrousků a z ostříhaných zbytků barevných papírů Beatka Majtenyi se svoji maminkou. Beatka oslavila nedávno své páté narozeniny.

Po dohodě se zástupci společnosti AVE Kralupy s.r.o., která soutěž pořádá společně s ekocentrem, bylo stanoveno, že odměnu získají všichni tři soutěžící za účast v soutěži i v době, kdy jsme všichni řešili závažné problémy. Autoři tří velikonočních dekorací budou pozváni do ekocentra a oceněni během následujících dvou týdnů.

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili 2. ročníku Velikonoční soutěže i přes všechny překážky. Za to, že si dokázali najít čas a kreativně si pohrát se starými a odloženými věcmi, obdrží krásné ceny, věnované společností AVE Kralupy s.r.o. A my už se teď těšíme na další ročník Vánoční výstavy, který, doufejme, proběhne na podzim v poklidu i s následnou výstavkou soutěžních exponátů v KaSS Vltava.

Jana Krátká
Ekologické centrum Kralupy nad Vltavou
Výzkumný ústav pro hnědé uhlí a.s., Most

Velikonoční soutěž je realizována za finanční podpory společnosti AVE Kralupy, s.r.o.


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 21. 01. 2021 10:48