Kvalita ovzduší

Praha 8-Kobylisy
Letiště Praha
Praha 4-Libuš
Praha 5-Stodůlky
Praha 6-Suchdol
Beroun
Kutná Hora-Orebitská
Kladno-střed města
Kladno-Švermov
Mladá Boleslav
Ondřejov
Příbram-Březové Hory
Rožďalovice-Ruská
Tobolka-Čertovy schody
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > Zářijová oslava Dne Země na ZŠ Mikovice

Zářijová oslava Dne Země na ZŠ Mikovice



Vyvěšeno: 18. 9. 2020
Sejmuto:
Evidenční číslo: 37-2020

Zářijová oslava Dne Země na ZŠ Mikovice

Ekologické centrum letos na jaře nemohlo s dětmi ze známých důvodů slavit Mezinárodní den Země. O to více jsme se těšili na měsíc září. Den Země, svátek modré planety jsme tentokrát oslavili s žáky ZŠ Mikovice a to s třeťáky, čtvrťáky a páťáky.

Den Země proběhl v úterý 15. září 2020 na ZŠ Mikovice. Lektorky ekocentra připravily na zahradě školy zábavně-naučná stanoviště pro žáky třetích, čtvrtých a pátých tříd. Této akce ekocentra se zúčastnilo celkem 66 žáků.

Lektorky na krásné zahradě školy umístily čtyři stanoviště. Na prvním na děti čekaly tajenky, doplňovačky a přesmyčky týkající se vody. Na druhém byla připravena Kimova hra s odpadky. Kolik různých odpadů máme a kolik si jich zapamatujeme? Následovala šipkovaná s otázkami z životního prostředí, a poslední čtvrté bylo stanoviště s oblíbeným rybníkem plným odpadků. Děti pomocí prutů pomáhají rybkám od nečistot a vylovený odpad pak musí správně vytřídit do připravených košů. Nedaleko rybníka ještě čekalo v trávě pár jedlých i jedovatých hub, a tak si děti zopakovaly i názvy českých hub.

Po absolvování všech úkolů a aktivit dostala vždy dozorující p. učitelka pro děti červený baťůžek plný odměn, který připravila a osobně předala pí. Martina Polozcek ze společnosti AVE Kralupy s.r.o. V batohu na děti čekaly tužky, propisky, dřevěná pravítka, reflexní pásky, ale i například společenská hra "Přírodo, nezlob se", a nechyběly ani bonbony. Žáci se na každém stanovišti aktivně zapojovali do probírané problematiky, a věříme, že odcházeli ze zahrady příjemně poučeni a spokojeni.

Monika Haňurová
Ekologické centrum Kralupy nad Vltavou
Výzkumný ústav pro hnědé uhlí a.s., Most

Foto: archiv ECK

Den Země se uskutečnil za finanční podpory společnosti AVE Kralupy s.r.o.

 


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 21. 01. 2021 12:19