Kvalita ovzduší

Praha 8-Kobylisy
Letiště Praha
Praha 4-Libuš
Praha 5-Stodůlky
Praha 6-Suchdol
Beroun
Kutná Hora-Orebitská
Kladno-střed města
Kladno-Švermov
Mladá Boleslav
Ondřejov
Příbram-Březové Hory
Rožďalovice-Ruská
Tobolka-Čertovy schody
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > Společnost MERO ČR, a.s. podpořila výuku s ekocentrem

Společnost MERO ČR, a.s. podpořila výuku s ekocentrem



Vyvěšeno: 21. 10. 2020
Sejmuto:
Evidenční číslo: 45-2020

Společnost MERO ČR, a.s. podpořila výuku s ekocentrem

V letošním roce uspořádalo Ekologické centrum v Kralupech nad Vltavou tři výukové programy a opětovně vydalo informační leták „Příroda Kralupska“ s podporou společnosti MERO ČR, a.s.

První výukový program ekocentra proběhl dne 24. 9. 2020 na ZŠ Václava Havla v Kralupech nad Vltavou. Program s názvem „Staň se farmářem“ byl určen žákům 4. třídy. Program je veden tak, aby si děti postupně uvědomily, odkud máme jídlo, jak získáváme potraviny, že převážnou část potravy nám dává půda, ve které vypěstujeme veškeré ovoce, zeleninu, obilí i krmení pro zvířata. Cílem je poskytnout dětem nové znalosti o práci farmářů, jak se starají o půdu i o zvířata, jak správně zacházet s půdou, aby byla stále úrodná, proč půdu chránit a před čím. Výukového programu se zúčastnilo 24 dětí 4. třídy školy.

Druhý program byl odučen 2. 10. 2020 na ZŠ Komenského. Byl věnován tématu Zelená domácnost. Zúčastnilo se ho 25 žáků a žákyň ze 6. třídy školy. Program proběhl venku formou ekovycházky, při které žáci besedovali s lektorkami a plnili připravené aktivity, zaměřené na dané téma. Program Zelená domácnost se týká stylu života zodpovědného člověka, který se snaží snížit svůj dopad na životní prostředí. Žáci si připomněli možnosti úspor energie v domácnostech i ve škole, úspory vody, zásady ekologického nakupování, šetrnou dopravu apod.

Třetí program lektorky odučily 6. 10. 2020 v MŠ U Jeslí v Kralupech – Lobečku. Zúčastnilo se ho 20 dětí předškolního věku. Téma programu bylo „Jak si žije strom“. Děti se dozvěděly, co strom potřebuje ke svému životu, jak nám stromy pomáhají, jak čistí vzduch od škodlivin a vyrábějí kyslík, poskytují nám dřevo, plody, léčivé části, v létě stíní a ochlazují, tlumí hluk apod. I tento program je doplněn několika aktivitami pro děti a kreativní činností, při které se děti vyrobily stromečky z odpadového materiálu.

Jana Krátká
Ekologické centrum Kralupy nad Vltavou
Výzkumný ústav pro hnědé uhlí a.s., Most

Společnost MERO ČR, a.s. podpořila další osvětové akce ekocentra, které bohužel musely být přesunuty, díky pandemii, do roku 2021.


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 21. 01. 2021 12:38