Kvalita ovzduší

Praha 8-Kobylisy
Letiště Praha
Praha 4-Libuš
Praha 5-Stodůlky
Praha 6-Suchdol
Beroun
Kutná Hora-Orebitská
Kladno-střed města
Kladno-Švermov
Mladá Boleslav
Ondřejov
Příbram-Březové Hory
Rožďalovice-Ruská
Tobolka-Čertovy schody
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > Jarní Ukliďme Česko s patrony v Kralupech nad Vltavou

Jarní Ukliďme Česko s patrony v Kralupech nad Vltavou



Vyvěšeno: 14. 4. 2022
Sejmuto:
Evidenční číslo: 17-2022

1649404585796.jpgJarní Ukliďme Česko s patrony v Kralupech nad Vltavou

V pátek 8. 4. 2022 proběhla v našem městě již tradiční „úklidovka“ v rámci celonárodní akce Ukliďme Česko, do které se každoročně zapojuje Ekologické centrum společně se základní školou Jodlova.

V pátek ráno v půl deváté se všichni zúčastnění sešli na zahradě školy. Po přivítání a úvodním slovu poučila všechny přítomné paní Mgr. Nikola Horáková z Městské policie o bezpečnosti při sběrů odpadků a jak se zachovat při nálezu injekční stříkačky.

Pak už se rozdaly pytle a vyšlo se ze školy směrem na sídliště Cukrovar. Už cestou některé děti sbíraly odpadky i nedopalky. Pytle se průběžně sesypávaly a plné se nechávaly cestou u odpadkových košů. Víte, kolik kg odpadků děti nasbíraly za dvouhodinovou procházku po parku na Cukrovaru a podél řeky Vltavy? Ani se tomu nechce věřit, ale šlo přesně o 320 kg odpadu. Celkem se během akce nasbíralo 13 pytlů odpadu.

Po skončení úklidu připravilo ekocentrum pro děti zábavné ekodopoledne, během něhož si děti vyzkoušely stezku ekospotřebitele, co všechno vědí o vodě nebo zodpovídaly otázky o odpadech. Všem byly jako poděkování za účast předány diplomy, originální medaile ve tvaru popelniček a sladké odměny.

Po celou dobu úklidu nás provázeli asistenti Městské policie, kteří dohlíželi na bezpečnost a zajistili nalezenou injekční stříkačku. Děkujeme všem, kteří se do akce zapojili spolu s námi: paní Horákové z MěP, panu Hájkovi z TSM a především dětem a jejich pedagogům ze ZŠ Jodlova.

Monika Haňurová
Ekologické centrum Kralupy n/Vltavou

Foto: archiv ECK

Projekt "Kralupy - čisté město" byl pro rok 2022 finančně podpořen městem Kralupy nad Vltavou v rámci zájmové dotace.


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 20. 04. 2022 9:52