Kvalita ovzduší

Praha 8-Kobylisy
Letiště Praha
Praha 4-Libuš
Praha 5-Stodůlky
Praha 6-Suchdol
Beroun
Kutná Hora-Orebitská
Kladno-střed města
Kladno-Švermov
Mladá Boleslav
Ondřejov
Příbram-Březové Hory
Rožďalovice-Ruská
Tobolka-Čertovy schody
Zdroj: CHMI
Drobečková navigace

Úvod > Ke stažení > Jak dopadl 10. ročník oblíbené vánoční soutěže?

Jak dopadl 10. ročník oblíbené vánoční soutěže?



Vyvěšeno: 21. 12. 2020
Sejmuto:
Evidenční číslo: 58-2020

Jak dopadl 10. ročník oblíbené vánoční soutěže?

V dnešní době většina z nás vánoční ozdoby kupuje. Stále ale zůstává pravdou, že vlastnoruční výrobek má v sobě zvláštní půvab a kouzlo, které spočívá v tom, že člověk do této věci vložil svůj čas, energii a také lásku. Kralupské ekocentrum se již několik let spolu se společností AVE Kralupy s.r.o. snaží veřejnost motivovat k výrobě vlastních výrobků s vánoční tématikou – jak jinak než z odpadových materiálů. Každý rok nás veřejnost překvapí svou šikovností a především kreativitou, jak lze již nepotřebné věci využít ke krásným dekoracím.

Vánoční soutěž byla vyhlášena od 20. října do 10. prosince 2020 a tak jako každý rok, se jí mohli zúčastnit úplně všichni - malé děti, předškoláci, školáci, mládež i veřejnost. Letošním tématem byla vánoční ozdoba.

Samozřejmě „doba covidová“ ovlivnila účast, i tak se ale do soutěže přihlásilo 7 kolektivů a 8 jednotlivců. Od listopadu do ekocentra přicházely příspěvky především elektronicky, fotografie ozdob a ozdobiček z nejrůznějších odpadových materiálů. Děti a dospělí pro výrobu soutěžních exponátů použili oblíbené ruličky od toaletního papíru, víčka a obaly od plechovek, polystyrenové výplně, spodní část od PET, zkumavky, plastové obaly a kapsle od kávy, ale nechyběly ani přírodniny, špejle, sušená kůra z pomerančů a mech.

A která vánoční ozdoba nakonec vyhrála?
V kategorii kolektivy MŠ a ZŠ získali 1. místo žáci I. stupně ZŠ Gen. Klapálka, konkrétně žáci 5. B, pod vedením paní učitelky Němečkové vytvořili ozdoby z víček od plechovek a z CD disků, polepených kartonem a zbytky obalů.

2. místo v kategorii kolektivů získali žáci 5. A ze ZŠ Třebízského, pod vedením paní učitelky Brondičové. Ze spodních částí PET lahví zhotovili žáci s paní učitelkou krásné a barevné ozdobičky na stromeček.

3. místo obdržely děti z Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež. Ti vytvořily s paní Evou Klementovou ozdoby z nastříhaných hliníkových obalů.

Zvláštní cenu ekocentra získal kolektiv ZŠ Jodlova za krásného anděla.

V kategorii jednotlivci vyhrál 1. místo Petr Kolář, který vytvořil několik originálních ozdobiček opět z odpadního materiálu, ze zkumavek, víček od PET lahví a ze dna plastových lahví.

2. místo získala paní Berková za ozdobu z ruliček od toaletního papíru.

3. místo obdržela žačka 6. C ZŠ Komenského Zuzana Hodíková. Vytvořila krásnou ozdobu sněhuláčka z víček od lahví.

Cenu za EKO - ozdobu z přírodnin obdrželi nejmladší účastníci soutěže, děti z LMŠ Kulíšek.

Když situace dovolí, rády bychom všechny soutěžní příspěvky vystavily ve Společenském a kulturním středisku Vltava. Dobrovolným vstupným by bylo jako loni krmivo či pamlsek pro pejsky z útulku Lesan.

Monika Haňurová
Ekologické centrum Kralupy nad Vltavou
Výzkumný ústav pro hnědé uhlí a.s., Most

Ekocentrum a společnost AVE Kralupy s.r.o. moc děkují všem, kteří se zúčastnili jubilejního 10. ročníku Vánoční soutěže. Všem vítězům srdečně blahopřejeme! Přejeme Vám všem do nového roku 2021 hodně zdraví, radosti, spokojenosti a těšíme se s Vámi na viděnou u další soutěže.


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 21. 01. 2021 13:16